MERCAT CENTRAL

Miguel el cuiner de l’escola, va vindre a ajudar-nos a seleccionar els ingredients que necessitarem en el taller de cuina d’aquesta setmana; concretament, per a fer suc de taronja i cuinar un bescuit de carabassa.

Encara que alguns ingredients els podia aconseguir ell perquè els utilitzen diàriament per al menú de l’escola, com l’oli o el sucre, molts altres decidirem anar nosaltres a comprar-los. Així que, aquest passat divendres, els lleons vam fer l’eixida al Mercat Central de València.

En arribar al Mercat, ens va cridar molt l’atenció els seus colors i el sostre cobert per arcs i cúpules molt altes. També, ens va sorprendre la quantitat de llocs i tots els tipus de menjar que hi havia. Al principi, vam recórrer la zona de les fruites i verdures, després la carn i la fruita, i finalment les parades de peix.

Vam reconéixer molts dels aliments que havíem conegut abans a l’aula, com la fruita de drac o la magrana. Ens havíem de fixar molt bé en els aliments, i parar i demanar-los als venedors. El mercat estava ple de turistes, així que vam haver d’aprendre a guardar el torn i esperar que ens atengueren.

Els lleons amb molta educació parlàvem amb els treballadors i demanàvem el que necessitàvem. També, vam poder pagar les compres fixant-nos molt bé en les monedes i bitllets que ens quedaven, i calculant quant ens haurien de retornar.

¡Va ser molt emocionant i estiguerem molt elegants!

Finalment, en arribar a classe vam classificar tots els aliments que havíem portat: taronges, dàtils, ous, farina, plàtans, carabassa…i provarem el seu sabor i textura.

Alumnos/as de 5 años.