PASSEIG AL JARDÍ BOTÀNIC

Els lleons hem realitzat la nostra primera eixida complementària explorant el jardí botànic de la nostra ciutat de València, que compta amb un gran nombre d’espècies d’arbres i plantes provinents dels cinc continents, sobretot destaquen les palmeres i els arbres tropicals o el cactus, i altres plantes del desert.

Algunes de les plantes que varem observar, produeixen fruits que trobem al supermercat, com el café, la banana i la pinya, i que creixen en països amb grans selves i plutjes.

Hem experimentat l’olor que desprenen les plantes aromàtiques com el romer, l’ alfàbega o la menta, però el que més ens va cridar l’atenció va ser recollir uns fruits xicotets caiguts d’un arbre d’origen indi, conegut com «l’arbre del sabó» que en posar-los en un recipient amb aigua i agitar-lo, es produeix espuma amb la qual podem netejar la roba o el nostre cos.

Hem gaudit junts del contacte amb la natura, i va ser molt bonic poder vore una recent exposició sobre la diversitat de plantes que existeixen il·lustrades per diferents autors.

«Els lleons passejant per la selva,

no mengen carn sinó herba»

Alumnes de 5 anys.