L’HORTA DE GODELLA

Aquesta vegada, els lleons ens hem anat d’eixida complementària a l’horta de Victor situada a Godella, un lloc molt tranquil prop de la nostra escola.

Paco és l’agricultor que ens ha ensenyat com es planten els aliments perquè puguen créixer bé malgrat les baixes temperatures a l’hivern. Primer, hem partit algunes creïlles per la meitat i cadascun ha posat en un forat el seu tros de creïlla, en la posició correcta perquè puga continuar creixent la planta des del tubercle.

Hem fet una passejada per l’horta i conegut totes les fruites i hortalisses plantades, i també ens han ensenyat a fer abonament vegetal, mesclant restes de fruites i verdures amb cucs que descomponen la matèria. També podem obtindre abonament de les restes de males herbes i fulles que, amb el temps i després de tamisar les restes més grans, seran de gran utilitat per al nostre hort.

A continuació, hem fet el mateix però amb brots d’encisam. Aquesta vegada, hem necessitat treballar la terra amb una eina que s’anomena forca, i es clava en la terra amb l’ajuda del nostre pes corporal, i ens ajuda a remoure els nutrients i ablanir-la.

Finalment, hem cobert la terra amb una capa de palla que protegisca la collita del fred, i per a evitar que altres animals puguen furgar en la terra per a menjar-se l’aliment.

Ens ha agradat molt!

Alumnes de 5 anys.